Nettlesere

Nettlesere har blitt et veldig viktig verktøy for oss alle, samtidig kan nettlesere se alt vi gjør. Hva vi surfer på, hva vi søker på, hva vi klikker og til og med hva vi skulle til å søke men så ombestemte oss.
Om selskapet bak nettleseren benytter denne informasjonen til andre formål er det mulig for dem å bygge opp en ganske nøyaktig profil over dine surfevaner og hvem du er.
Derfor er det viktig at selskapet bak nettleseren vil respektere ditt privatliv og ikke selge opplysninger om deg.

Alternativene under er alternativer til nettlesere som vil respektere ditt privatliv.

Firefox

Mozilla Firefox er en av de største nettlesere på markedet i dag. Mozilla har vært tydelig på at de tar vare personvernrettighetene til brukerne.

Firefox OS: Windows, macOS, Linux

Iridium Browser

Basert på Chromium (Google Chrome), men har fått fjernet alle koblinger til Google. Fungerer på samme måte som Google Chrome og støtter de aller fleste Chrome applikasjoner.

Iridium Browser OS: Windows, macOS, Linux

Vivaldi

Fra mannen som sto bak nettleseren Opera, dette er et nyt forsøkt på en moderne nettleser. Støtter også Chrome nettlesertillegg.

Vivaldi OS: Windows, macOS, Linux

Alternativ til Firefox

Mange har i det siste stilt spørsmål om hvordan Mozilla takler personvernrettighetene. Et alternative kan da være Waterfox. Opprinnelig ble Waterfox til for å være et 64-bits alternativ til Firefox. Men har i det siste fokusert på personvern og privatliv. Om du føler du har behov for mer enn som tilbys av Firefox kan Waterfox være noe for deg.