Virtuelt privat datanettverk

La oss starte med hvorfor en virtuelt privat datanettverk (VPN) er en god ide å ha.
I dag kobler vi oss opp mot utallige åpne trådløse soner i løpet av året, enten det er på toget, hotellet på feriestedet, baren når vi er uten eller under en konferanse. Det har blitt vanlig å spørre “hva er wifi passordet” er vi er andre steder enn vårt hjem. Men hvor sikkert er tilgangen egentlig? Som oftest når det er sikret med passord antar de fleste av oss at vi er på en sikker forbindelse. Dessverre er det ikke slik, alle som er koblet på det trådløse nettverket kan “se” alle andre. Og i et nettverk der du kan se andre som er pålogget kan du også manipulere trafikken om du vet hva du gjør.
En virtuelt privat datanettverk (VPN) skaper en tunnel mellom din datamaskin eller mobil enhet og tilbyderens nettverk. Med kryptering gjør forbindelsen privat slikt trafikken er skjult fra andre.
Et annet aspekt er at man må kunne stole på leverandøren av VPN-tjenesten har satt opp tjenesten korrekt og benytter en teknologi som gjør det umulig for leverandøren å overvåke trafikken. Det har også vært eksempler der gratis tjenester har overvåket trafikken til kundene og solgt informasjonen til annonsører eller som det var tilfelle med Hotspot Shield som hadde et samarbeid med annonsører for å sette inn annonser hos brukeren.
Vi mener listen under inneholder tilbydere som vil respektere ditt privatliv og samtidig levere en solid tjeneste.

Grunnlaget for listen

VPN listen

Tilbyder Årlig pris Prøveperiode Antall enheter Jurisdiksjon Nettside
52 USD Nei 4 Island Cryptostorm.is
35.88 USD Nei 5 Sverige FrootVPN.com
100 USD Ja 7 Gibraltar IVPN.net
60 EUR Nei 5 Sverige Mullvad.net
84 EUR Ja 4 Sverige OVPN.com
119.99 EUR Nei 4 Panama Perfect-Privacy.com
96 USD Ja 112 Sveits ProtonVPN.com
39.99 USD Nei 3 Hong Kong VPN.ht
35.88 USD Nei 5 Seychellene VPNTunnel.com

Trenger du en mer utfyllende liste?

Våre behov og ønsker varierer, om du ønsker en mer utfyllende liste anbefaler vi at du tar en titt på The One Privacy Site sin VPN oversikt, som sannsynligvis er den mest komplette oversikt over VPN tilbydere.